joi, 18 iunie 2009

Festival pentru tinerii din Oituz

Pregătit de tinerii din Familia Kolping Oituz şi de tinerii din Acţiunea Catolică Oituz, între 12-14 iunie a avut loc Festivalul Tinerilor din Oituz.

A fost o acţiune îndrăzneaţă fiind la prima ediţie şi asta s-a simţit încă din timpul întâlnirilor de pregătire, când plutea un sentiment de nesiguranţă şi neîncredere care uşor uşor s-a transformat într-un entuziasm debordant specific tinerilor.

A fost o mobilizare de forţe; de la amenajarea spaţiului de desfăşurare în aer liber, adus lemne din pădure pentru focul de tabără, totul pregătit până în cel mai mic amănunt.

Festivalul a fost precedat de Târgul de Primăvară organizat pentru strângerea de fonduri necesare bunei desfăşurări a festivalului, precum şi de un curs de animatori organizat de Raluca şi Cristina pentru organizatorii acestui eveniment.

Au participat aproximativ 60 de tineri din Oituz.

Programul a fost divers: muzică, dans, discuţii pe tema Festivalului care a fost ”Trăieşte Clipa?!”, jocuri, film în aer liber şi desigur, foc de tabără în fiecare seară a festivalului.

Mulţumim tinerilor participanţi, membrilor Kolping, membrilor Acţiunii Catolice Oituz, părintelui paroh, părintelui vicar.

Urmează pentru membrii Kolping o probă de foc şi anume organizarea Festivalului copiilor unde sunt aşteptaţi aproximativ 500 de copii din Oituz.

Au deja experienţă în organizarea de evenimente, aşa că nu avem emoţii şi ştim că va fi un eveniment reuşit şi încă o amintire frumoasă de vară, dar şi o brumă de umanitate într-o lume şi o societate cu mari probleme, cum găsim în România noastră unde bucuriile sunt puţine, artificiale şi agresiv comerciale.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu