luni, 18 aprilie 2011

Calea Crucii pe Dealul Ciciola

În perioada 15-16 aprilie 2011, la Valea Mare, comuna Faraoani, Kolping Moldova a organizat tradiţionala Calea Crucii pe Dealul Ciciola. În acest an evenimentul a fost unul mai extins, mai exact, în acelaşi timp a avut loc şi Drumeţia Naţională pentru Pace.
Evenimentul a început de vineri seara când au început să sosească membrii Kolping din diferite zone din ţară.
La ora 18, părintele Ioan Bălan, profesor de biblie şi catehism la Seminarul Catolic „Sfântul Iosif” din Bacău, a ţinut o scurtă cateheză celor prezenţi, în care a vorbit despre diferenţa dintre dragoste si iubire, ce înseamnă ele şi cum le deosebim, atât din perspectiva tinerilor, cât şi a celor cu ani buni de căsătorie.
La ora 18:30 a început Calea Sfintei Cruci împreună cu comunitatea, crucea şi lumânările fiind duse de Sebastian Ciceu, Viviana Cancel şi Andreea Benchea din Familia Kolping Faraoani, iar staţiunile au fost rostite de Silvia Ciceu, Octavian Ciceu, Bianca Cochior şi Daniel Benchea din FK Faraoani, Adelina Olaru şi Rita Domocoş din FK Oituz şi Ştefania Ciuraru din FK Cleja.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. vicar din Faraoani, Rotăraş Cătălin şi de pr. Tibor Merlás – praeses Kolping România.
Seara a continuat cu o cină pregătită de cei din Familia Kolping Faraoani care au servit lumea cu o ciorbă de fasole la cazan şi salată orientală. Dupa cină au fost identificate comunităţile prezente, atât din ţară cât şi cei din Moldova.
Seara s-a încheiat cu cazarea celor prezenţi, acolo fiecare având posibilitatea să cunoască alţi membrii din alte comunităţi şi, de asemenea, activităţile şi modul de lucru al acestora.
A doua zi, sâmbătă, după micul dejun, toată lumea s-a adunat la biserica “Sfântul Mihail” din Valea Mare, unde s-au întalnit şi cu oameni veniţi din alte comunităţi, dar şi din localitatea-gazdă.
Au participat aproximativ 100 de persoane, tineri şi adulţi, din Faraoani, Cleja, Valea Seaca, Oituz, Bacău, Bârlad, Ştefan cel Mare, Satu Mare, Târgu Mureş şi Gheorgheni.
Pe drumul Căii Sfintei Cruci credincioşii au fost conduşi de 2 preoţi, pr. Merlás Tibor - praeses Kolping România şi pr. Bogdan Catană – prases Kolping Moldova.
La început pr. Bogdan Catană i-a rugat pe toţi cei prezenţi să îşi pună toate greutăţile şi suferinţele în crucea prezentă la drumeţie asemenea lui Isus când şi-a luat crucea pe umeri. Staţiunile au fost rostite de către 2 membrii ai fiecărei comunităţi, iar la final pr. Tibor Merlás a mulţumit pentru prezenţă tuturor şi a urat încredere şi eficienţă în activităţile desfăşurate în comunităţi.
Ziua s-a incheiat cu agapa Kolping, o masă unde toată lumea a mâncat sărmăluţe aduse de diferite comunităţi.

Mulţumim pentru sprijin:
- parohiei “Sfântul Anton de Padova” din Faraoani;
- parohiei “Sfântul Mihail” din Valea Mare;
- Surorilor Franciscane Misionare de Assisi din Valea Mare;
- Surorilor “Maria Bambina” din Faraoani;
- domnului Milu Solomon, care ne-a pus la dispoziţie restaurantul “Casa Iulia” din Valea Mare pentru prânzul de sâmbătă;
- familiilor, vecinilor şi prietenilor membrilor FK Faraoani;
- tuturor celor implicaţi în mod direct şi indirect în organizarea evenimentului.

Vă dorim o săptămână binecuvântată şi Paşte Fericit!

Daniel Benchea – preşedinte Familia Kolping Faraoani


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu